Bestil radonmåling og få hjælp til et bedre indeklima hos Guldahl

Hvad Radon? Hvornår skal du måle? Hvordan påvirker radon dit helbred? Hvordan foregår en Radonmåling? Hvad gør du hvis du har for meget Radon i din bolig?

Hvad er Radon?

Radon findes i alle hjem. Risikoen for et for højt niveau af Radon i dit hjem afhænger bl.a. af hvor di bor og hvor gammel dit hus er. Det skønnes at hvert 5. hjem i Danmark har et for højt indehold af Radon, det svarer til 350.000 huse. Radon er en naturligt forekommende gasart der findes i jorden og som langsomt siver op til overfladen. Hvis du bor i gammelt hus, hvor konstruktionen mod jorden er utæt, er der risiko for at der siver Radon op i din bolig.

Hvornår skal du måle radon niveauet?

Der er en del ting der har indflydelse på om der er forhøjet risiko for radon niveau i din bolig
• Beliggenhed – ligger dit hus iet område hvor der er et højt radonindhold i indeluften eller i et område hvor der er et højt Radon niveau i jorden.
• Husets form – Der er størts risiko for et forhøjet radonniveau hvis du bor i et hus uden kælder, eller hvis du bruger din kælder til beboelse.
• Byggeår- risikoen for et forhøjet radonniveau er størst hvis du bor i et hus fra før 2010.
• Utætheder i konstruktionen mod jorden – er der revner i dit fundament/terrændæk er der større risiko for et forhøjet radonniveau.
• Anvendelse af huset – radonniveauet er ofte højt i kældre. Så bruger du din kælder til kontor, hobbyrum eller beboelse er det en god ide at få tjekket radonniveauet.

Radonniveauet er højest om vinteren, og det er derfor bedst at du får målt radonniveauet der.

Hvordan påvirker Radon dit helbred?

Radon skader dit lungevæv, hvilket i værste fald kan forårsage lungekræft. Specielt rygere er i farezonen.

Hvordan foregår en Radonmåling?

En Radonmåling foregår om vinteren og er nem at udføre. Kontakt Guldahl så kommer vi ud og sætter målere op, henter dem igen og hjælper dig med at forstå resultatet.

Hvad gør du hvis du har for meget Radon i din bolig?

Når du har for meget Radon i din bolig skelnes der mellem et niveau over 100Bq/m3 men under 200 Bq/m3. Ligger Radonniveauet der, kan du nøjes med enkle og billige løsninger, f.eks. bedre ventilation.

Er Radonniveauet over 200 Bq/m3 kræver det mere effektive løsninger, som f.eks. radonsug eller membran.

Uanset hvilken løsning der kræves kan Guldahl hjælpe dig med at få overblikket og finde den helt rigtige løsning til dit hjem.

Få hjælp af Guldahl - kontakt os

Guldahl kan hjælpe dig med at måle radonniveauet i dit hjem. Vi har det nødvendige måleudstyr, og hjælper dig med at få det sat op, og forstå hvad målingen viser. Er der for meget radon i dit hjem, kan vi hjælpe dig med at lave den nødvendige udsugning, der de fleste gange kan fjerne radonen.

Ring på telefon 76265090 eller send en mail på info@guldahl.dk du kan også benytte kontaktformularen her på siden.