Bestil radonmåling og få hjælp til et bedre indeklima hos Guldahl

Hvad er Radon? Hvornår skal du måle? Hvordan påvirker radon dit helbred? Hvordan foregår en Radonmåling? Hvad gør du hvis du har for meget Radon i din bolig?

Hvad er Radon - få svar på dine spørgsmål ved Guldahl?

Radon findes i alle hjem. Risikoen for et for højt niveau af Radon i dit hjem afhænger bl.a. af hvor du bor og hvor gammelt dit hus er. Det skønnes at hvert 5. hjem i Danmark har et for højt indhold af Radon, det svarer til 350.000 huse. Radon er en naturligt forekommende gasart der findes i jorden og som langsomt siver op til overfladen. Hvis du bor i gammelt hus, hvor konstruktionen mod jorden er utæt, er der risiko for at der siver Radon op i din bolig.

Hvornår skal du måle radonniveauet

Der er en del ting, der har indflydelse på, om der er forhøjet risiko for radon niveau i din bolig

  • Beliggenhed

Ligger dit hus i et område hvor der er et højt radonindhold i indeluften eller i et område hvor der er et højt Radon niveau i jorden.

  • Husets form

Der er størst risiko for et forhøjet radonniveau hvis du bor i et hus uden kælder, eller hvis du bruger din kælder til beboelse.

  • Byggeår

Risikoen for et forhøjet radonniveau er størst hvis du bor i et hus fra før 2010.

  • Utætheder i konstruktionen mod jorden

Er der revner i dit fundament/terrændæk er der større risiko for et forhøjet radonniveau.

  • Anvendelse af huset

radonniveauet er ofte højt i kældre. Så bruger du din kælder til kontor, hobbyrum eller beboelse er det en god ide at få tjekket radonniveauet.

Radonniveauet er højest om vinteren, og det er derfor bedst at du får målt radonniveauet der.

Hvordan påvirker Radon dit helbred?

Radon skader dit lungevæv, hvilket i værste fald kan forårsage lungekræft. Specielt rygere er i farezonen.

Hvordan foregår en Radonmåling?

En Radonmåling foregår om vinteren og er nem at udføre. Kontakt Guldahl så kommer vi ud og sætter målere op, henter dem igen og hjælper dig med at forstå resultatet.

Vi kan også tilbyde leje af målere hvor du selv stiller sensorerne op, tager dem ned igen og sender retur til Guldahl for analyse.

 Hvad gør du hvis du har for meget Radon i din bolig?

Når du har for meget Radon i din bolig skelnes der mellem et niveau over 100Bq/m3 men under 200 Bq/m3. Ligger Radonniveauet der, kan du nøjes med enkle og billige løsninger, f.eks. bedre ventilation.

Er Radonniveauet over 200 Bq/m3 kræver det mere effektive løsninger, som f.eks. radonsug eller membran.

Uanset hvilken løsning det kræver, kan Guldahl hjælpe dig med at få overblikket og finde den helt rigtige løsning til dit hjem.