Spar op til 50% på varmeregningen med en varmepumpe fra Guldahl

Bruger du i dag oliefyr, pillefyr eller el til at opvarme dit hus kan der være op til 50% at spare på varmeregningen ved at skifte varmekilde til en varmepumpe. En varmepumpe er grøn energi hvor man bruger varmen i luften eller jorden til at varme jeres hus op. I langt de fleste tilfælde kan I få tilskud et elselskab til at købe en varmepumpe. Det kan I fordi elforsynings selskaberne har indgået en aftale om at medvirke til at reducerer Danmarks samlede energiforbrug, og da besparelsen i energi er meget stor ved et skifte fra f.eks. oliefyr til en varmepumpe er det en af de ting de kan gøre for at få forbrugerne og dem selv til at nå målet.

Hos Guldahl leverer og monterer vi hvert år mange varmepumper - ring og få hjælp til jeres valg af varmepumpe.

Reducering af elpris - også i sommerhuse

Pr. 1. februar 2019 kan sommerhuse og ferieboliger, der er opvarmet med el, jordvarme eller varmepumpe, få en reduktion i elprisen. Det kræver, at boligen er korrekt registreret i BBR (Bygnings- og Boligregistret). Vær opmærksom på, at du selv skal søge om det og dette kan du gøre via dit eget el-selskab.

Fast årligt lovpligtigt serviceeftersyn med Guldahl

Hos Guldahl udfører vi rigtig mange faste årlige serviceeftersyn af varmepumper uanset fabrikat. Med et fast årligt serviceeftersyn sikrer du at jeres varmepumpe bliver ved med at være effektiv, en god forretning og sikrer længst mulig levetid. Ring og få en pris på jeres faste lovpligtige serviceeftersyn. 

Svar på 7 gode spørgsmål om varmepumper inden du køber

Der er meget stor forskel på varmepumper. Når du skal vælge din varmepumpe skal du være opmærksom på følgende,

Er den varmepumpe du kigger på, en luft-til-luft varmepumpe, luft-til-vand varmepumpe eller er et jordvarmeanlæg?

  • En luft-til-luft varmepumpe bruger varmen i udeluften til at lave varme og blæser som hovedreglen den opvarmede luft ud et sted. Derfor kan en luft-til-luft varmepumpe være svær at bruge til mere end opvarmning af et rum. En luft-til-luft varmepumpe er derfor normalt bedst når man bruger den til ekstra varmekilde f.eks. i et sommerhus.
  • En luft-til-vand varmepumpe bruger varmen i udeluften til at lave varme og skal kobles op på jeres varmeanlæg, enten radiatorer eller gulvvarme. Luft-til-vand varmepumper er gennem de seneste år blevet super effektive og er i dag den klart mest solgte type varmepumpe.
  • Et jordvarmeanlæg bruger varmen i jorden til at lave varme. Et jordvarmeanlæg er næsten helt lydløst og har normalt en lidt længere levetid end andre typer varmepumper. Til gengæld kræver et jordvarmeanlæg at der graves slanger ned i jorden og er derfor noget dyrere end andre varmepumper.

Er den varmepumpe du kigger på stor nok?

Det er vigtigt at den varmepumpe du vælger er stor nok. En af de mest normale fejl vi ser når vi bliver bedt om at hjælpe med en varmepumpe der ikke fungerer som den skal, er at varmepumpen er blevet købt for lille i forhold til det behov der er. En for lille varmepumpe betyder at varmepumpen hurtigere bliver slidt og at den for at kunne følge med i jeres varmeforbrug er nødt til at bruge den elektriske varmepatron der sidder i varmtvandsbeholderen, og pludselig bliver det der skulle have været en besparelse til en dyr affære.

Er der forskel på hvor effektiv en varmepumpe er?

Der er stor forskel på hvor effektiv en varmepumpe er. Generelt kan man sige at en luft-til-luft varmepumpe er den mindst effektive, og at en god luft-til-vand varmepumpen er næsten lige så god som et jordvarmeanlæg.

Hvad er forskellen på COP og SCOP værdi?

Begge værdier angiver hvor mange kilowatt varme varmepumpen laver per kilowatt el den bruger. Det er altså teoretiske værdier ligesom når du kigger på bil og af producenten får oplyst hvor mange kilometer bilen kører på en liter benzin.

COP værdien er en teoretisk værdi der oplyst hvor mange kilowatt varme varmepumpen laver.

SCOP værdien er ligeledes en teoretisk værdi, men værdien er tilpasset klimaet i Danmark og de temperaturer vi har her, og er derfor mere retvisende end COP værdien.

Både COP og SCOP værdien er forskellig og afhængig af hvilket varmeanlæg I har i jeres hus.

Larmer en varmepumpe?

Det er meget svært at sige om en varmepumpe larmer i det det er meget forskelligt fra person til person hvor følsom man er overfor lyde. Generelt kan man sige at de fleste varmepumpe larmer mindre end brænderen på et olie eller gasfyr, og at larmen fra de mest støjsvage varmepumpe er mindre end den fra jeres opvaskemaskine. Ved langt de fleste varmepumpe kan man få oplyst hvor meget der larmer i dB, men husk at lyde opfattes meget forskelligt fra person til person.

Risikerer jeg at min nye varmepumpe går i stykker?

Alle ting kan gå i stykker, men heldigvis sker det sjældent for varmepumper der er købt i en god kvalitet. Skulle varmepumpen gå i stykker sidder der normalt en elpatron der sikrer at I har varme og varmt vand indtil varmepumpen kan blive repareret. Selve teknologien i en varmepumpe er efterhånden meget gammel og gennemprøvet. Teknologien er faktisk nøjagtig den samme som den der sidder i et køleskab, bare vendt om så den producerer varme i stedet for kulde - så man må vel sige at den nu er gennem testet.

Hvorfor skal min varmepumpe have et årligt service eftersyn?

Det er lovpligtig at give sin varmepumpe et årligt service eftersyn. Det skal man for at sikre at filtre og sliddele bliver skiftet, og at varmepumpen derved bliver ved med at være effektiv og billig i drift.

I kan altid ringe, så hjælper vi gerne til at sikre at I vælger den rigtige varmepumpe til jeres behov.

Oplev en bedre energiløsning med Bosch jordvarmeanlæg

Passer et jordvarmeanlæg fra Bosch til dit hjem? Et jordvarmeanlæg sørger for at tilføre dit hjem dets opvarmning i de […]

Nilan skaber højeffektiv ventilation til dit behov

Nilan ventilation kan redde luften i dit hjem Miljøet er en vigtig motivation bag Nilans produkter og netop derfor går […]

Har du brug for en Mitsubishi varmepumpe?

Opnå din ønskede temperatur med en varmepumpe fra Mitsubishi En varmepumpe fra Mitsubishi bruger luften udefra til at give dit […]